Welkom

De Vriendenkring NierpatiŽnten Kortrijk (VNK) werd in 2004 opgericht met de bedoeling patiŽnten met terminaal chronisch nierfalen en hun naaste omgeving te begeleiden bij het verwerken van het ziektproces, tevens door infogaring en adviesverstrekking inzicht in het ziekteverloop en de behandeling van de aandoening te verstrekken; door interactie en communicatie de vriendschapsbanden onder de langdurig zieke nierpatiŽnten aan te halen en te bevorderen.

 

Daartoe zet de VNK jaarlijks een activiteitenplan op. Een paas- en kerstfeest ontbreken niet en de enige echte Kerstman brengt een bezoek aan de afdeling hemodialyse, de verpleegeenheid 14 en het secretariaatspersoneel.

 

In de maand juli van elk werkjaar heeft eeen familiehappening plaats, waar de genodigden in een amicale familiale sfeer, gekoppeld aan een eenvoudige enn goed verzorgde lunch hun wedervaren vertellen, elkaar ontmoeten of weerzien.

 

De jaarlijkse dialysereis naar het buitenland en de halvedaguitstap kennen elk jaar verzekerd succes. Rond de tijd van Allerheiligen worden de families van de in het voorbije jaar overleden patiŽnten genodigd tot een serene en sfeervolle herdenkingsdienst als bijdrage van de VNK tot verwerking van het rouwproces.

 

Het artsenkorps verleent de VNK steun en medewerking door het geven van een voordracht over een medisch-nefrologisch onderwerp.

 

Het driemaandelijks tijdschrift De Nefrofil, uithangbord van de vriendenkring, doet een eerlijke poging de vriendschapsbanden onder de leden te onderhouden, info en actualiteit te brengen.

 

Het Sociaal fonds, in de schoot van de VNK opgericht, lenigt financiŽle noden van patiŽnten die gebukt gaan onder de zware financiŽle last dat chronisch nierfalen met zich meebrengt.

 

Het bestuur VNK vzw

 

 

 

Inhoud

Home
Welkom
Het Bestuur
Activiteiten
Foto's
Interactief
Voordrachten
Lidmaatschap

Contact:

vnkvzw@gmail.com


free hit counter

 

 

website statistics